Restaurering
Retuschering
Skanning
Film och ljud

Vad kan vi stå till tjänst med?
Under rubrikerna till vänster beskrivs våra olika tjänster i detalj. Heltibild hjälper till med hela eller delar av arbetet som behöver göras med ett fotografi, beroende på dina önskemål och förutsättningar. Om du har en pappersbild som inte mår bra och vill ha den ersatt av en ny i bättre form fixar vi det, utan att du behöver bry dig om pixlar, filformat eller datorer. Om du fotograferar mycket och är hemma i den digitala världen men inte har tid eller möjlighet att få till det där lilla extra i dina bilder så fixar vi det också.

Och är det inte något fel på dina bilder mer än att de befinner sig halvt bortglömda i en skokartong eller i ett diamagasin på vinden, så bringar vi ordning i samlingen genom att skanna och presentera den i ny tittvänligare tappning.

När arbetet med ditt fotografi är färdigt kan du välja om du vill få resultatet enbart som en bildfil eller om du vill att vi tar hand om allt och levererar såväl bildfil som papperskopia i valfri storlek och antal. Heltibild har inget eget fotolabb utan skickar bilderna för kopiering hos ett externt labb. Detta håller väldigt hög kvalitet och har snabba leveranser.

Men innan vi börjar...
För att ett fotografi ska kunna bildbehandlas måste det vara sparat digitalt. Om bilden är tagen med digitalkamera eller finns skannad sedan tidigare är det redan gjort. Men om det, som i de flesta fall, rör sig om en pappersbild finns det två möjligheter:

  1. Vi utför skanningen. Då kommer vi överens om hur du gör originalet tillgängligt för oss, till exempel med post. Om det befinner sig i mellanskåne kan hämtning/lämning ordnas.
  2. Du skannar fotografiet själv och skickar bildfilen till oss. I så fall vill vi att det är sparat som jpeg-fil av högsta kvalitet och har en upplösning på minst 300 dpi. Om den färdiga papperskopian ska vara större än originalet bör den vara skannad i en högre upplösning för bästa resultat.

Den digitala kopians kvalitet är naturligtvis helt avgörande för resultatet av restaureringen. Därför rekommenderar vi att du låter oss stå för skanningen av originalet så att den sker enligt våra utprovade rutiner.

I sällsynta fall kanske skanning inte är möjlig, till exempel om fotografiet är monterat i en väldigt speciell ram eller är alltför ömtåligt för att flyttas. Då går det också att fotografera av originalet, och om det görs på rätt sätt kan resultatet bli nog så bra. Heltibild erbjuder givetvis även denna tjänst.