Restaurering
Retuschering
Skanning
Film och ljud

Film och ljud - digitalisering innan banden ger upp och apparaterna försvinner
Heltibild hjälper till med överföring och redigering av äldre film och ljud till den digitala världen. Det finns många äldre videoformat och vi arbetar med de flesta: VHS, Video8, MiniDV m fl liksom med smalfilm, kassettband och vinylskivor. Även VHS och VHS-C av den amerikanska NTSC-standarden hanteras.

All sorts videokassetter kostar 200 kronor styck. Grundläggande klippning och justering av färg och ljus ingår, liksom en dvd-skiva om så önskas. Vill du ha filmfilerna på ett usb-minne/hårddisk skickar du med det eller köper genom oss. Naturligtvis kan du även få en länk för nedladdning över nätet. Filmerna levereras normalt som mp4-filer (H.264), ett mycket allsidigt format som fungerar i alla sammanhang och som ger ett utmärkt resultat till relativt liten filstorlek. Vill du kunna redigera själv eller vill ha så bra kvalitet som bara möjligt sparar vi filmerna oredigerade som avi eller mov.

Smalfilm förs över via telescreen med en metod som vi testat och förfinat under flera år och där nyckeln är kunskap och stor noggrannhet. Se det som ett billigare alternativ till de stora labbens state-of-the-art filmskanning och med ett resultat som kan vara nog så bra. Vi hanterar Standard 8/Dubbel 8 och Super 8, Singel 8 (även ljudfilm).

8 mm smalfilm